Akupanel

Van: 140,00

WoodUpp™ Akupanel

Geluidsdempende akoestische panelen

Inspiratie

Creëer een moderne ruimte en verbeter de akoestiek in de kamer.

Het Akupanel is gemaakt met het doel de akoestiek te verbeteren van een ruimte. Als je in een ruimte bent geweest waar de akoestiek slecht is ken je het probleem - slechte akoestiek maakt je gek! Nu weet je wat je eraan kan doen, plus het geeft een mooie nieuwe dimensie aan de kamer. Stel je voor, een mooie lamellen wand of lamellen plafond die er niet alleen goed uitzien maar ook de akoestiek verbeteren. Je zult veel complimenten krijgen van vrienden en familie.

Minimalistische stijl met functionele oplossingen.

De prachtige minimalistische stijl is in de Deense huizen overheersend geworden. Het zorgt voor een Scandinavische en elegante sfeer die veel mensen aanspreekt. Echter kan het minimalistische decor ook voor uitdagingen met het geluidsniveau zorgen.

In de uitvoering van houten akoestische panelen van Woodupp voeg je een prachtig visueel element toe aan je huis dat veel functionele voordelen heeft. Hout is een gemakkelijk te hanteren materiaal dat het andere interieur in huis aanvult. Het geeft een ruwe en rustieke uitdrukking die uniek en doordacht is.

Door deze moderne en stijlvolle balans zal je merken dat het veel comfortabeler wordt om in de ruimtes te zijn zonder dat je je irriteert aan geluidsoverlast. Tegelijkertijd is het een geweldige kans om je eigen persoonlijke draai te geven aan de akoestische houten panelen door de keuzes uit de verschillende houtsoorten. Afhankelijk van je eigen voorkeuren en wensen is het mogelijk om de perfecte uitstraling in je huis of bedrijf te creëren. Ons assortiment biedt verschillende opties. Daarom zijn er goede mogelijkheden om een donkerdere uitdrukking te creëren, net als de keuze voor lichtere tinten. Al met al heb je de mogelijkheid om ontwerp en natuur op een heel ander niveau in je woning te implementeren.

Houten akoestisch paneel

Verbeter je geluidsomgeving met akoestische panelen van woodupp

Er is niets erger dan een gesprek proberen te voeren in een ruimte met een slechte akoestiek. Je hebt het misschien zelf weleens meegemaakt in restaurants, in instellingen en op scholen. Goede geluidscondities zijn heel erg belangrijk – vooral thuis.

Je kunt het geluid op verschillende manieren dempen met tapijten of decoraties in de kamer om grote lege ruimtes te bedekken – maar er gaat niets boven de akoestische effecten van het Akupanel van klasse A (als je minerale wol achter de panelen installeert).

Onze akoestische panelen worden vaak gebruikt in huis waar het niet alleen de galm elimineert, maar ook een mooie Scandinavische uitstraling geeft aan de ruimte. Het is functioneel en tegelijkertijd ook decoratief.

Je kunt de Akupanel op verschillende manieren gebruiken. Je kunt het installeren en gebruiken als geluiddempend plafond of – zoals de meeste klanten van ons doen – ze bevestigen het aan de muur.

Vind de perfecte kleur voor jouw nieuwe project.

Zie het Akupanel op jouw muur

Maak een foto, selecteer een product en de panelen verschijnen op de muur.

Bestel kleurstalen

Jouw nieuwe project begint hier. Bestel een sample box zodat je het kan zien en voelen om zo de perfecte kleur uit te kiezen.

5 € per sample – verzending is gratis.

Bestel

Akoestiek

Zorgvuldig ontworpen om het geluidsniveau in de kamer te verlagen.

Elimineer slechte akoestiek in de ruimte.

Kan je moeilijk horen wat mensen zeggen? Problemen met een slechte akoestiek zijn in veel kamers een groot probleem, maar een lamellen wand of plafond stelt je in staat om akoestisch welbevinden te creëren voor jezelf en de mensen waarmee je je omringt.

De akoestische panelen van WoodUpp zijn perfect te gebruiken in iedere ruimte waar weerkaatsing van het geluid voor problemen zorgt. Het akoestische vilt dat is gemaakt van gerecycled plastic absorbeert de geluidsgolven en reflecteert de geluidsgolven niet terug de ruimte in. Het geluid wordt tot een minimum beperkt.

Geluid bestaat uit golven en wanneer het geluid een hard oppervlak raakt, blijft het terug de kamer in reflecteren, waardoor weerkaatsing ontstaat. De akoestische panelen breken en absorberen de geluidsgolven wanneer deze het vilt en de lamellen raken. Hierdoor wordt voorkomen dat het geluid terug de kamer in reflecteert, wat uiteindelijk weerkaatsing elimineert.

Ervaar een geheel nieuwe wereld van Akoestisch welzijn.

Geen herrie – geen stress.

Slechte akoestiek kan stressvol zijn. Heb je ooit hoofdpijn gehad door te veel herrie? De meeste mensen hebben er last van en het kan erg stressvol zijn als je hier lang mee moet leven. Gebruik onze akoestische panelen om een gezonde geluidsomgeving te creëren voor jou, je werknemers of je gezin. Geen herrie – geen stress.

Akoestiek verbetering

'Kun je dat nog een keer zeggen, alsjeblieft?' zal een zin uit het verleden zijn. In kamers met een lage nagalm is het gemakkelijker om te horen wat mensen zeggen.

Verbeter je welzijn en verminder stressniveaus.

Als je je in een omgeving met een slechte akoestiek bevindt, kan dit een negatief effect hebben op jouw gezondheid en algemeen welzijn. Het verwijderen van galm heeft aanzienlijke gezondheidsvoordelen.

Dit is wat je zelf kunt doen om je akoestiek te verbeteren.

Als je de geluidsomgeving in je huis wil verbeteren, kun je verschillende dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld grote gordijnen, vloerkleden en zelfs grote foto’s ophangen op grote, onbedekte muren. Hoe meer obstakels de geluidsgolven kunnen breken, hoe beter geluid in de kamer zal zijn. Deze dingen zullen van nature het geluid dempen en de akoestische panelen op een zeer goed manier aanvullen.

Als je de kleuren wil zien en de materialen wil voelen voordat je iets bestelt, kun je een kleine proefdoos met monsters bestellen die maximaal 4 verschillende varianten van de akupanel bevat. Op deze manier kun je het paneel vinden dat perfect is voor jouw kantoor of huis eenvoudig vinden.

Product specificaties

Product afmetingen.

De afmeting van een Akupanel is 2400 x 600 x 22 mm. De lamellen zijn gemonteerd op het akoestische vilt. Het speciaal ontwikkelde vilt is gemaakt van gerecycled plastic en is 9 mm dik.

2400 mm

Lengte

600 mm

Breedte

22 mm

Dikte

Geluidsklasse A - de best mogelijke beoordeling.

Houten akoestisch paneel verbetert het geluidsniveau.

Het kan heel frustrerend, stressvol en vervelend zijn wanneer het geluidsniveau in een ruimte niet comfortabel is. Het wordt zowel in privéwoningen als in zakelijke context gezien, waar er vaak grote ruimtes met een minimalistische stijl zijn. Het kan ook zijn dat je het weleens hebt meegemaakt in restaurants, scholen of andere soortgelijke ruimtes. Slechte akoestiek kan voor een kil en weerkaatsend effect zorgen dat een echo veroorzaakt.

Bij Woodupp bieden we je hoogwaardige akoestische panelen. Onze houten akoestische panelen hebben een gedocumenteerd geluidsabsorberend effect, wat voor een groot verschil zorgt in iedere ruimte. De panelen werken op een envoudige maar toch indrukwekkende manier. Wanneer de geluidsgolven het vilt raken, worden ze gebroken. Dit zorgt voor een dempend effect en zorgt ervoor dat het geluidsniveau verbetert. Vooral in ruimtes met grote en lege oppervlakken, zullen onze akoestische panelen een aanzienlijk verschil maken zonder dat het onnodig veel ruimte inneemt.

In een officiële geluidstest heeft onze Akupaneel de hoogst mogelijke beoordeling behaald - Geluidsklasse A. Om geluidsklasse A te bereiken, moet je minerale wol achter de panelen installeren (bekijk onze installatiehandleiding). Je kunt de panelen echter ook rechtstreeks op uw muur installeren, en zo bereiken de panelen Geluidsklasse D, wat ook zeer effectief is als het gaat om het dempen van het geluid.

Zoals je in de grafiek kunt zien, zijn de panelen het meest effectief bij frequenties tussen 300 Hz en 2000 Hz, de gebruikelijke geluidsniveaus die de meeste mensen ervaren. In werkelijkheid betekent dit dat de panelen zowel hoge als lage geluiden dempen. Bovenstaande grafiek is gebaseerd op akoestische panelen gemonteerd op een 45 mm lat met minerale wol achter de panelen.

Duurzaamheid

Wij geven om het milieu. Daarom gebruiken wij duurzame materialen in onze producten.

Akoestisch paneel hout met focus op duurzaamheid.

Bij Woodupp hebben we veel aandacht voor duurzaamheid en de natuur. Daarom bieden we je altijd hout van duurzame bosbouwleveranciers. Dit betekent dat er niet meer bomen worden gekapt dan de natuur kan produceren. Bovendien beschermt het het leven van planten en dieren en zorgt het voor goede omstandigheden voor de bosarbeiders.

Onze akoestische panelen zijn gemaakt met een speciaal ontwikkeld akoestisch vilt dat op dezelfde manier als ons hout is gemaakt, met een focus op duurzaamheid. Jaarlijks wordt er tonnen plastic in de natuur geloosd, wat schadelijk is en grote gevolgen heeft. Daarom is ons vilt van gerecycled plastic gemaakt. Zo dragen wij bij om een afvalproduct om te toveren tot een prachtig interieur.

Onze akoestische panelen zijn eenvoudig zelf te monteren en het bespaart je veel tijd. Neem contact met ons op als je vragen of opmerkingen hebt.

Ons product

Klik op de lagen

Vilt gemaakt van gerecyclede PET flessen

Het Vilt

Het akoestische vilt is gemaakt van gerecycled plastic, dit betekent dat wij weggegooid plastic hergebruiken om iets moois en bruikbaars te maken

Het vilt neemt het geluid op en zorgt voor geluidsdemping.

MDF Plaat

De Lamellen

Onze kern bestaat uit MDF van medium dichtheid en is verkrijgbaar in zwart of naturel.

De lamellen zorgen voor diffusie, wat in wezen betekent dat ze de geluidsgolven breken en daarmee het geluid dempen.

Hout uit duurzame bosbouw

De oppervlakte

Al het hout dat we gebruiken is afkomstig uit duurzame bosbouw, wat ervoor zorgt dat het bos meer bomen kan voortbrengen dan gekapt.

Bovendien zorgt onze leverancier voor goede arbeidsomstandigheden voor de mensen die in het bos werken, terwijl de natuur in het bos wordt beschermd en gerespecteerd.

Je hoeft geen professional te zijn om de panelen te installeren. Het is het perfecte doe-het-zelf-project.

De akoestische panelen zijn eenvoudig en snel te monteren.

We hebben het fineer met opzet gesorteerd zodat je kleine scheurtjes en kreukels kunt zien, omdat we een voor een natuurlijke en rustieke uitstraling gaan op onze akoestische panelen. Al onze panelen zijn vervaardigd in Denemarken en de afmetingen van de panelen zijn 2400 x 600 mm. Inclusief de lamellen en het vilt is het in totaal 22 mm dik.

Je kunt je akoestische panelen in slechts een paar gereedschappen monteren en met onze montage-instructies heb je de klus zo geklaard.

Voor de meeste mensen zou het installeren van de panelen een leuk doe-het-zelf-project zijn.

Het is heel eenvoudig - je kunt de panelen met bijna elke zaag zagen en deze met (zwarte) schroeven door het vilt bevestigen. Zo eenvoudig is het.

Als je doe-het-zelfprojecten liever alleen op tv kijkt, moet je een meubelmaker / timmerman inhuren om het werk voor je te doen. Het zou niet lang moeten duren - een plaatselijke meubelmaker kan het gemakkelijk voor u installeren. Laat hem gewoon de installatie-instructies zien.

Akupaneel – Installatie gids
Akupaneel

Vanaf €135,- per paneel

Koop nu

Wij zijn er om je te helpen. Laat ons weten als er vragen zijn!

Mijn muur is hoger van 2,40m - wat moet ik doen?

De panelen zijn bijna naadloos aan elkaar te monteren, wij hebben hier een voorbeeld van – Klik hier

Kan ik de panelen direct tegen de muur plaatsen?

Natuurlijk! Het is geen probleem om de panelen rechtstreeks tegen de muur te monteren, maar als je het beste akoestische coëfficiënt wilt bereiken, moet je het bevestigingssysteem gebruiken zoals beschreven in de installatiehandleiding.

Wat zijn de levertijden?

Levertijden voor samples: 3 - 5 werkdagen

Akupanelen: 2 - 3 weken na bestelling

Zijn er panelen in andere maten?

No. We only have a standard size of 2400 x 600 x 22 mm. However, the panels can be cut to make it fit any surface. Furthermore the panels can be mounted in extension of each other if needed.

Helaas niet, wij hebben een standaard maat van 2400 x 600 x 22 mm. Het kan passend gemaakt worden op elke oppervlakte. De panelen kunnen wel naadloos gemonteerd worden om hogere hoogtes te bedekken.

Waar zit jullie kantoor?

Ons kantoor zit in Huizen (N-H). De productie van de Akupanelen zit in Ribe, Denemarken.

Neem contact met ons op

+31 (0) 85 888 2004

Stuur ons een mail

pm@woodupp.nl