Akupanel

Vanaf: 110,00

WoodUpp™ Akupanel

Geluidsdempende akoestische panelen

Inspiratie

Creëer een moderne ruimte en verbeter de akoestiek in de kamer.

Het Akupanel is gemaakt met het doel de akoestiek van een ruimte te verbeteren. Als je wel eens in een ruimte bent geweest met slechte akoestiek, dan ken je het probleem - slechte akoestiek kan je gek maken! Nu weet je wat je eraan kunt doen, plus het voegt een leuke nieuwe dimensie toe aan de ruimte. Stel je voor, een prachtige lamellenwand of plafond dat er niet alleen geweldig uitziet, maar ook de akoestiek verbetert. Je zult veel complimenten krijgen van vrienden en familie.

Minimalistische stijl met functionele oplossingen.

De prachtige minimalistische stijl is overheersend geworden in Deense huizen en creëert een Scandinavische en elegante sfeer die veel mensen aanspreekt. Toch kan de minimalistische inrichting ook uitdagingen met zich meebrengen als het gaat om geluidsniveaus.

Door de houten akoestische panelen van WoodUpp te installeren, wordt een prachtig visueel element aan het huis toegevoegd, met veel praktische voordelen. Hout is een gemakkelijk te hanteren materiaal dat de rest van het interieur aanvult. Het geeft een ruwe, rustieke uitstraling die uniek en goed doordacht is.

Deze moderne en stijlvolle balans maakt het veel comfortabeler om in de kamers te zijn zonder dat je je irriteert aan geluidsoverlast. Tegelijkertijd is het een geweldige kans om je eigen persoonlijke draai te geven aan de akoestische panelen door de keuze uit de verschillende kleuren. Afhankelijk van je eigen voorkeuren en wensen is het mogelijk om de perfecte uitstraling in je woning of bedrijf te creëren.

Akoestische panelen

Verbeter je geluidsomgeving met akoestische panelen van WoodUpp.

Niets is erger dan proberen een gesprek te voeren in een ruimte met een slechte akoestiek. Je hebt het misschien zelf meegemaakt in restaurants, instellingen en scholen. Goede geluidsomstandigheden zijn uiterst belangrijk – vooral thuis.

Je kunt het geluid op verschillende manieren dempen door vloerkleden of andere decoraties te gebruiken om grote lege ruimtes te bedekken, maar er gaat niets boven de akoestische effecten van ons Akupanel met geluidsklasse A (wanneer je minerale wol achter de panelen installeert).

Onze akoestische panelen worden vaak gebruikt in woningen en zorgen niet alleen voor geluidsreductie, maar ook voor een stijlvolle Scandinavische uitstraling van de ruimte. Het is zowel functioneel als decoratief.

Je kunt de Akupanels op verschillende manieren gebruiken. Het kan worden geïnstalleerd en gebruikt als geluidsabsorberend plafond, of – zoals de meeste klanten van ons doen – bevestigd worden aan de muur.

Bekijk de Akupanelen op jouw muur

Maak een foto, selecteer een product en de panelen verschijnen op de muur.

Bestel kleurstalen

Jouw nieuwe project begint hier. Bestel kleurstalen zodat je het product kan zien en voelen om zo de perfecte kleur uit te kiezen.

€5 per kleurstaal – verzending is gratis.

Bestel kleurstalen

Akoestiek

Zorgvuldig ontworpen om het geluidsniveau in de kamer te verlagen.

Elimineer slechte akoestiek in de ruimte.

Kan je moeilijk horen wat mensen zeggen? Problemen met een slechte akoestiek zijn in veel kamers een groot probleem, maar een lamellen wand of plafond stelt je in staat om akoestisch welbevinden te creëren voor jezelf en de mensen waarmee je je omringt.

De akoestische panelen van WoodUpp zijn perfect te gebruiken in iedere ruimte waar weerkaatsing van het geluid voor problemen zorgt. Het akoestische vilt dat is gemaakt van gerecycled plastic absorbeert de geluidsgolven en reflecteert de geluidsgolven niet terug de ruimte in. Het geluid wordt tot een minimum beperkt.

Geluid bestaat uit golven en wanneer het geluid een hard oppervlak raakt, blijft het terug de kamer in reflecteren, waardoor weerkaatsing ontstaat. De akoestische panelen breken en absorberen de geluidsgolven wanneer deze het vilt en de lamellen raken. Hierdoor wordt voorkomen dat het geluid terug de kamer in reflecteert, wat uiteindelijk weerkaatsing elimineert.

Ervaar een geheel nieuwe wereld van akoestisch welzijn.

Geen herrie – geen stress.

Slechte akoestiek kan stressvol zijn. Heb je ooit hoofdpijn gehad door te veel herrie? De meeste mensen hebben er last van en het kan erg stressvol zijn als je hier lang mee moet leven. Gebruik onze akoestische panelen om een gezonde geluidsomgeving te creëren voor jou, je werknemers of je gezin. Geen herrie – geen stress.

Akoestiek verbetering

'Kun je dat nog een keer zeggen, alsjeblieft?' zal een zin uit het verleden zijn. In kamers met een lage nagalm is het gemakkelijker om te horen wat mensen zeggen.

Verbeter je welzijn en verminder stressniveaus.

Als je je in een omgeving met een slechte akoestiek bevindt, kan dit een negatief effect hebben op jouw gezondheid en algemeen welzijn. Het verwijderen van galm heeft aanzienlijke gezondheidsvoordelen.

Dit is wat je zelf kunt doen om je akoestiek te verbeteren.

Als je de geluidsomgeving in je huis wil verbeteren, kun je verschillende dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld grote gordijnen, vloerkleden en zelfs grote foto’s ophangen op grote, onbedekte muren. Hoe meer obstakels de geluidsgolven kunnen breken, hoe beter geluid in de kamer zal zijn. Deze dingen zullen van nature het geluid dempen en de akoestische panelen op een zeer goed manier aanvullen.

Als je de kleuren wil zien en de materialen wil voelen voordat je iets bestelt, kun je een kleine proefdoos met monsters bestellen die maximaal 4 verschillende varianten van de akupanel bevat. Op deze manier kun je het paneel vinden dat perfect is voor jouw kantoor of huis eenvoudig vinden.

Duurzaamheid

Wij geven om het milieu. Daarom gebruiken wij duurzame materialen in onze producten.

Akoestisch paneel met focus op duurzaamheid.

Bij WoodUpp hebben we veel aandacht voor duurzaamheid en de natuur. Daarom bieden we je altijd hout van duurzame bosbouwleveranciers. Dit betekent dat er niet meer bomen worden gekapt dan de natuur kan produceren. Bovendien beschermt het het leven van planten en dieren en zorgt het voor goede omstandigheden voor de bosarbeiders.

Onze akoestische panelen zijn gemaakt met een speciaal ontwikkeld akoestisch vilt dat op dezelfde manier als ons hout is gemaakt, met een focus op duurzaamheid. Jaarlijks wordt er tonnen plastic in de natuur geloosd, wat schadelijk is en grote gevolgen heeft. Daarom is ons vilt van gerecycled plastic gemaakt. Zo dragen wij bij om een afvalproduct om te toveren tot een prachtig interieur.

Onze akoestische panelen zijn eenvoudig zelf te monteren en het bespaart je veel tijd. Neem contact met ons op als je vragen of opmerkingen hebt.

Product specificaties

Product afmetingen.

De afmeting van een Akupanel is 2400 x 600 x 22 mm. De lamellen zijn gemonteerd op het akoestische vilt. Het speciaal ontwikkelde vilt is gemaakt van gerecycled plastic en is 9 mm dik.

2400 mm

Lengte

600 mm

Breedte

22 mm

Dikte

Geluidsklasse A - de best mogelijke beoordeling.

Houten akoestisch paneel verbetert het geluidsniveau.

Het kan heel frustrerend, stressvol en vervelend zijn wanneer het geluidsniveau in een ruimte niet comfortabel is. Het wordt zowel in privéwoningen als in zakelijke context gezien, waar er vaak grote ruimtes met een minimalistische stijl zijn. Het kan ook zijn dat je het weleens hebt meegemaakt in restaurants, scholen of andere soortgelijke ruimtes. Slechte akoestiek kan voor een kil en weerkaatsend effect zorgen dat een echo veroorzaakt.

Bij WoodUpp bieden we je hoogwaardige akoestische panelen. Onze houten akoestische panelen hebben een gedocumenteerd geluidsabsorberend effect, wat voor een groot verschil zorgt in iedere ruimte. De panelen werken op een eenvoudige maar toch indrukwekkende manier. Wanneer de geluidsgolven het vilt raken, worden ze gebroken. Dit zorgt voor een dempend effect en zorgt ervoor dat het geluidsniveau verbetert. Vooral in ruimtes met grote en lege oppervlakken, zullen onze akoestische panelen een aanzienlijk verschil maken zonder dat het onnodig veel ruimte inneemt.

In een officiële geluidstest heeft onze Akupanel de hoogst mogelijke beoordeling behaald - Geluidsklasse A. Om geluidsklasse A te bereiken, moet je minerale wol achter de panelen installeren (bekijk onze installatiehandleiding). Je kunt de panelen echter ook rechtstreeks op uw muur installeren, en zo bereiken de panelen Geluidsklasse D, wat ook zeer effectief is als het gaat om het dempen van het geluid.

Zoals je in de grafiek kunt zien, zijn de panelen het meest effectief bij frequenties tussen 300 Hz en 2000 Hz, de gebruikelijke geluidsniveaus die de meeste mensen ervaren. In werkelijkheid betekent dit dat de panelen zowel hoge als lage geluiden dempen. Bovenstaande grafiek is gebaseerd op akoestische panelen gemonteerd op een 45 mm lat met minerale wol achter de panelen.

Ons product

Klik op de lagen om deze te ontdekken

Vilt gemaakt van gerecyclede PET flessen

Het vilt

Het akoestische vilt is gemaakt van gerecycled plastic, dit betekent dat wij weggegooid plastic hergebruiken om iets moois en bruikbaars te maken

Het vilt neemt het geluid op en zorgt voor geluidsdemping.

MDF Plaat

De lamellen

Onze kern bestaat uit MDF van medium dichtheid en is verkrijgbaar in zwart of naturel.

De lamellen zorgen voor diffusie, wat in wezen betekent dat ze de geluidsgolven breken en daarmee het geluid dempen.

Hout uit duurzame bosbouw

De oppervlakte

Al het hout dat we gebruiken is afkomstig uit duurzame bosbouw, wat ervoor zorgt dat het bos meer bomen kan voortbrengen dan gekapt.

Bovendien zorgt onze leverancier voor goede arbeidsomstandigheden voor de mensen die in het bos werken, terwijl de natuur in het bos wordt beschermd en gerespecteerd.

Je hoeft geen professional te zijn om de panelen te installeren. Het is het perfecte doe-het-zelf-project.

De akoestische panelen zijn eenvoudig en snel te monteren.

We hebben het fineer met opzet gesorteerd zodat je kleine scheurtjes en kreukels kunt zien, omdat we een voor een natuurlijke en rustieke uitstraling gaan op onze akoestische panelen. Al onze panelen zijn vervaardigd in Denemarken en de afmetingen van de panelen zijn 2400 x 600 mm. Inclusief de lamellen en het vilt is het in totaal 22 mm dik.

Je kunt je akoestische panelen in slechts een paar stappen monteren en met onze montage-instructies heb je de klus zo geklaard.

Voor de meeste mensen zou het installeren van de panelen een leuk doe-het-zelf-project zijn. Het is heel eenvoudig - je kunt de panelen met bijna elke zaag zagen en deze met (zwarte of grijze) schroeven door het vilt bevestigen. Zo eenvoudig is het.

Als je geen fan bent van doe-het-zelfprojecten, kun je een meubelmaker/timmerman inhuren om het werk voor je te doen. Het zou niet lang moeten duren - een plaatselijke meubelmaker kan het gemakkelijk voor je installeren. Laat hem gewoon de installatie-instructies zien.

Ga naar de installatie gids
Akupanel | 240

Ontdek onze Akupanelen - vanaf €110,- per paneel.

Bekijk alle Akupanelen

Wij zijn er om je te helpen. Laat ons weten als er vragen zijn!

Mijn muur is hoger dan 2,40m - wat moet ik doen?

In de breedte kunnen de panelen oneindig aan elkaar worden gemonteerd, in de hoogte zal echter een naad ontstaan. Je kunt er voor kiezen deze naad op één lijn te houden, of juist te laten verspringen. Dan is deze vrijwel niet zichtbaar. Een voorbeeld hiervan vind je in deze link.

Kan ik de panelen direct tegen de muur plaatsen?

Natuurlijk! Het is geen probleem om de panelen rechtstreeks tegen de muur te monteren. Om het beste akoestische effect te bereiken kun je een regelwerk met minerale wol plaatsen, zoals beschreven in de installatiehandleiding.

Wat zijn de levertijden?

De huidige levertijd voor de Akupanelen is 4 - 7 werkdagen na het plaatsen van de bestelling. Je kunt de panelen ook komen afhalen. Vaak kan dit al binnen 2 werkdagen, maar je ontvangt vanzelf bericht wanneer het voor je klaarligt in ons magazijn in Almere.

De levertijd voor de kleurstalen bedraagt 1 á 2 werkdagen na bestelling.

Zijn de panelen ook in andere maten beschikbaar?

Nee, we hebben de Akupanelen enkel beschikbaar in twee standaard maten: 240x60 cm en 60x60 cm. We maken de panelen niet op maat, maar ze kunnen passend gemaakt worden naar elk gewenst project. Heb je een wand die hoger is dan 240 cm, dan kun je de panelen boven elkaar bevestigen.

Waar zit jullie kantoor?

Wij zijn met zowel ons kantoor als ons magazijn gevestigd op Wittevrouwen 14 in Almere. De fabriek waar onze Akupanelen geproduceerd worden staat in Ribe, Denemarken.

Kunnen de panelen ook in een badkamer of buiten geplaatst worden?

Onze Akupanelen kunnen helaas niet in een badkamer of buiten gemonteerd worden. Het materiaal is namelijk niet bestand tegen vocht/water. Het paneel is grotendeels gemaakt van MDF, dit zal zich in verloop van tijd 'volzuigen' met water en kapot gaan.

Moet ik de panelen zelf monteren?

Ja, je kunt de panelen gemakkelijk zelf bevestigen aan de muur met behulp van de installatiehandleiding. Heb je liever hulp van een professional, dan kun je een timmerman of klusjesman vragen om de akoestische panelen voor je te monteren. Helaas hebben we op dit moment geen specifieke partners voor het installeren van de Akupanelen.

Neem contact met ons op

+31 (0) 85 888 2004

Stuur ons een email

pm@woodupp.nl