Authentiek Deens Design

100 dagen tevredenheidsgarantie

Snelle levering: 4-7 werkdagen

Nordic design and quality

Kleurstalen

Akupanel | 60 Handleiding Installatie Instructies voor wandmontage met schroeven

Bevestiging op de wand met schroeven

Je hebt het volgende nodig:

Voor het monteren van de panelen heb je het volgende nodig:

  • Een zaag – een cirkelzaag of normale handzaag.
  • Een schroevendraaier of schroef-/boormachine.
  • Schroeven voor het monteren van de panelen.
  • Gipsschroeven van circa 35mm voor de montage van de akoestische panelen.
  • Eventueel kleine schroeven van ongeveer 15mm om de lamellen te bevestigen voor als je de panelen gaat zagen.
  • Liniaal/meetlint.
  • Potlood.

Stap 1: De muur voorbereiden

Begin met het voorbereiden van de muur. Reinig de muur en verwijder alle schroeven, spijkers en andere obstakels zodat de muur helemaal vlak is. Hierna kun je meten en aftekenen waar je de panelen wilt hangen.


Stap 2: Kies de richting van de panelen

De volgende stap is het bepalen van de richting waarin de panelen moeten worden gericht. Met ons Akupanel | 60 is het mogelijk om de panelen te draaien om zowel horizontale als verticale lijnen op je muur te creëren, met behulp van het uitstekende zwarte vilt op het paneel.

Als je de zwarte strepen horizontaal wilt hebben, zorg er dan voor dat je het paneel zo draait dat de lamellen naar boven wijzen. Als je wilt dat de zwarte strepen verticaal zijn, moeten de lamellen horizontaal zijn gericht.


Stap 3: De panelen bevestigen met schroeven

Begin met de installatie van de panelen door vooraf ongeveer 6 schroeven half door het vilt heen te schroeven. Verdeel de schroeven gelijkmatig over de panelen.

Nu ben je klaar om de panelen aan de muur te bevestigen. Schroef het eerste paneel aan de muur door de zwarte gipsschroef (35 mm) door het zwarte akoestische vilt heen in de muur te schroeven. Controleer op het paneel recht is bevestigd door gebruik te maken van een waterpas.

De panelen bevestigen

Gebruik de afstandhouders

Wanneer het volgende paneel moeten worden gemonteerd, is het belangrijk dat de afstandhouders worden gebruikt. Deze zijn bijgevoegd in de verpakking. Het vilt loopt aan één kant niet helemaal door tot aan de rand van de lamellen. Als de panelen dus volledig tegen elkaar worden gedrukt, wordt de viltafstand tussen de twee panelen te klein. Het paneel dient vervolgens op dezelfde manier als het vorige paneel bevestigd te worden.

Het gebruiken van de afstandhouders

Stap 4: De overige panelen bevestigen

Ga door met het bevestigen van de overige panelen aan de muur. Zorg ervoor dat elk paneel recht bevestigd is en maak gebruik van de afstandhouders, zodat de afstand tussen de panelen correct is. In sommige gevallen kan het voordelig zijn om zowel in een boven-/onderkant als in een zijkant de afstandhouders te gebruiken.

De rest van de panelen monteren

Nu ben je klaar!


Heb je hulp nodig?

Bel ons

085 888 2004

Mail ons

pm@woodupp.nl

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 8.30 – 16.30 uur
Vrijdag: 8.30 – 13.30 uur