Snelle levering: 2-5 werkdagen*

100 dagen tevredenheidsgarantie

Geproduceerd in Denemarken

Shop nu en betaal later met Klarna

Snelle levering: 2-5 werkdagen*

Kleurstalen

Breng de charme van jouw huis tot leven met deze stylingtips

Laat je interieur stralen met tips van een Professionele Interieurstyliste.

Ben je op zoek naar een frisse make-over voor je ruimte? Het stylen van je interieur kan zowel spannend als uitdagend zijn, maar met een paar essentiële tips kun je een mooie en harmonieuze leefomgeving creëren.

Sascha, een ervaren interieurstyliste van SB Studio Interieurstyling & Advies, heeft met ons samengewerkt en waardevolle stylingadviezen gedeeld om je te helpen je ruimte te transformeren.

Voor deze woonkamer adviseerde Sascha het Akupanel in de kleur Walnoot om warmte aan de ruimte toe te voegen en een prachtig contrast aan de muur te geven.

De lange muur in de woonkamer oogde nogal kaal en daar zouden de wandpanelen verandering in brengen.

Maar waar moeten de panelen worden geplaatst?

Nadat enkele foto’s van de ruimte waren ontvangen, heeft Sacha verschillende schetsen en 3D-tekeningen gemaakt om een duidelijk beeld te geven van het mogelijke eindresultaat. Dit is natuurlijk ideaal, want zo krijg je meteen een idee van hoe het eruit zal zien.

Lees verder en ontdek alle waardevolle tips van interieurstyliste Sascha.

1. Het kiezen van de juiste kleur wandpanelen

Bij het kiezen van de juiste kleur wandpanelen is het essentieel om rekening te houden met de algehele sfeer die je wilt creëren. Hier zijn enkele richtlijnen:

 • Creëer Contrast: Voeg speelsheid toe met kleurcontrast tussen de wandpanelen en de vloer.
 • Vermijd Overeenkomende Vloerkleur: Kies geen wandpanelen die te veel op je vloer lijken om ongewenste mismatch te voorkomen.
 • Bepaal de Sfeer: Definieer de gewenste sfeer met kleurkeuzes. Donkere kleuren voor gezelligheid, lichtere tinten voor frisheid.
 • Beperk Verschillende Houttinten: Voorkom rommeligheid door overmatig gebruik van diverse houttinten te vermijden.

2. Omarm hoogteverschillen

Het toevoegen van hoogteverschillen aan je decor kan een speels en boeiend aspect aan je interieur brengen. Hier zijn enkele ideeën:

 • Mix Hoogtes:
  Bij het rangschikken van items zoals fotolijsten, vazen, beeldjes of souvenirs is het belangrijk om hun hoogtes zoveel mogelijk te variëren. Je hoeft ze niet in een uniforme, trapsgewijze opstelling te plaatsen. Het mixen van hoogtes, vormen en materialen kan visueel aantrekkelijk zijn.
 • Experimenteer met Vormen en Materialen:
  Beperk jezelf niet alleen tot hoogteverschillen. Experimenteer met verschillende vormen en materialen om diepte en visuele interesse aan je decor toe te voegen.

3. Integreer groen in je ruimte

Een huis zonder planten kan al snel kaal en saai lijken. Planten brengen levendigheid, kleur en een gevoel van vitaliteit in je interieur. Hier is waarom je groen moet overwegen:

 • Universele Aantrekkingskracht: Groene planten passen bij elke interieurstijl en voegen een frisse touch toe.
 • Verbeter een Licht Interieur: Als je ruimte een lichte en minimalistische inrichting heeft met beperkte kleuren, kunnen planten contrast en warmte bieden. Denk bijvoorbeeld eens aan onze Mospanelen.

Door deze stylingtips te volgen, kun je een uitnodigende en visueel aantrekkelijke leefruimte creëren. Durf te experimenteren met kleuren, texturen en vormen om jouw unieke stijl te weerspiegelen.

Je huis is een reflectie van jouw persoonlijkheid, maak het dus helemaal van jou!

Haal de natuur in huis met Mospanelen

Mospanelen, de perfecte combinatie met je Akupanels!

Twee styling tips waar mensen tegenaan lopen:

Hoe stijl ik mijn interieur mooi af zonder dat het rommelig wordt?

 • Kleurcoördinatie: Kies harmonieuze kleuren die goed bij elkaar passen om visuele chaos te voorkomen.
 • Accessoires: Gebruik verschillende accessoires en groepeer ze samen, zoals vazen, kandelaars en fotolijstjes in oneven aantallen voor een speelse uitstraling.
 • Unieke decoratie: Beperk het aantal identieke decoraties en varieer in kleur, textuur en grootte om je interieur levendig te houden.
 • Persoonlijke touch: Voeg persoonlijke items toe, zoals souvenirs en fotolijstjes, om je interieur een unieke uitstraling te geven.

Mijn interieur oogt erg hoekig door de strakke lijnen. Hoe zorg ik ervoor dat de ruimte wat zachter gaat aanvoelen?

Wil je de strakke lijnen in je interieur verzachten? Voeg dan ronde vormen toe!

Denk aan ronde vloerkleden, fauteuils, bijzettafeltjes, kussens, vazen, spiegels en andere decoratieve elementen met ronde vormen.

Ronde vormen passen bij elke interieurstijl en doorbreken de rechte lijnen, waardoor je interieur vriendelijker aanvoelt.

Shop de look

Creëer een warme uitstraling in je interieur met het Akupanel | 240 in Walnoot.

“Mijn missie is het creëren van een interieur waar jij als bewoner blij van wordt en dat met je mee kan groeien.”

Hi, ik ben Sascha Brenkman, interieurstylist en eigenares van
SB STUDIO Interieurstyling & Advies. 

Ik kijk naar de ideale indeling en stem kleuren en materialen op elkaar af. Zo ontstaat er een eenheid in jouw woning die aan al jouw wensen en niet geheel onbelangrijk, budget voldoet. 

Ik kan niet wachten om nog meer opdrachtgevers te kunnen voorzien van een warm, sfeervol, gezellig en uniek interieur die geheel aansluit bij hun wensen!

Valentina

Ontmoet de auteur

Hi, mijn naam is Valentina en als interieurliefhebber deel ik graag inspirerende projecten en handige doe-het-zelf tips.

Volg onze blog voor de nieuwste ontwikkelingen en inspiratie op het gebied van interieurontwerp en doe-het-zelf! 😊

Bekijk de panelen op jouw muur!

Op zoek naar meer inspiratie?