Akupanel | 240 wandmontage met lijm

Akupanel | 240 Installatiegids:

- Akupanel 240 montage op een regelwerk.
- Montage 240 Akupanel aan de muur met schroeven.
- Akupanel | 240 plafond installatie

 

Je hebt het volgende nodig:

Voor het monteren van de panelen heb je het volgende nodig:

  • Voor het monteren van de panelen heb je het volgende nodig:
  • Een zaag – een cirkelzaag of normale handzaag.
  • Eventueel kleine schroeven van ongeveer 15mm om de lamellen te bevestigen voor als je de panelen gaat zagen.
  • Een kitpistool.
  • Sneldrogende high tack kit (ongeveer ½ tube per paneel).
  • Liniaal/meetlint.
  • Potlood.

Stap 1: de muur voorbereiden

Begin met het voorbereiden van de muur. Reinig de muur en verwijder alle schroeven, spijkers en andere obstakels zodat de muur helemaal vlak is. Hierna kun je meten en aftekenen waar je de panelen wilt hangen.

Stap 2: de panelen op maat maken in de lengte

Als je eenmaal de muur hebt opgemeten, weet je of de panelen gezaagd moeten worden om op de muur te passen. 

Als je de panelen korter moet maken, kun je met een cirkelzaag of normale handzaag de panelen gemakkelijk op de juiste lengte zagen.

Markeer de zaaglijn op het paneel met een potlood, zodat je een rechte lijn kunt zagen.

Vergeet niet de lamellen op voorhand (vanaf de achterkant) door het vilt heen extra vast te zetten met een klein schroefje (15mm) of een nietje. Hierdoor voorkom je dat de lamellen gaan klapperen tijdens het zagen. Ook voorkom je op deze manier dat de lamellen los gaan hangen na het bevestigen van de panelen.

Stap 3: de panelen bevestigen met lijm

Begin met afsnijden van het topje van de tube kit en stop de tube in het kitpistool met de spuitmond van je af. Verdeel de lijm vervolgens gelijkmatig over het vilt aan de achterzijde van het paneel. 

Nu ben je klaar om de panelen aan de muur te bevestigen. Plaats het paneel tegen de muur op het eerder gemarkeerde gebied op de muur. Druk het paneel over het gehele oppervlak tegen de muur, zodat de lijm goed verdeeld wordt en blijft plakken. Na 20-30 seconden zal het paneel al aan de muur blijven hangen. Controleer of het paneel recht is bevestigd door gebruik te maken van een waterpas.

Stap 4: de panelen op maat maken in de breedte

Zijn de panelen te breed en heb je een smaller stuk nodig voor het afmaken van je muur, dan moet je de panelen in de breedte op maat snijden. 

Je kunt de breedte van de panelen aanpassen door het vilt af te snijden met een scherp stanleymes. Als je niet goed uitkomt en een precies op een lat dient te snijden, dan kun je het beste gebruik maken van cirkelzaag of een normale handzaag.Lijm vervolgens het op maat gemaakte deel van het paneel aan de muur.

Nu ben je klaar.

Als je vragen hebt...

Of hulp nodig hebt bij de montage of het product zelf, kun je altijd contact met ons opnemen. Wij staan altijd klaar om je te helpen!

Telefoon: 085 888 2004 

E-Mail: pm@woodupp.nl

Of bekijk hier onze veelgestelde vragen.

 

 

Heb je gevonden wat je zocht?

Stuur ons feedback