Snelle levering: 2-5 werkdagen*

100 dagen tevredenheidsgarantie

Geproduceerd in Denemarken

Shop nu en betaal later met Klarna

Snelle levering: 2-5 werkdagen*

Kleurstalen

WoodUppTM Akupanel

Geluiddempende akoestische panelen

Ontwerp een moderne ruimte met verbeterde akoestiek.

Het Akupanel is ontwikkeld met als doel om de favoriete ruimtes van mensen te verbeteren.

Als je ooit in een kamer met slechte akoestiek bent geweest, dan weet je wat het probleem is – slechte akoestiek kan je gek maken!

Maar nu kun je er iets aan doen, terwijl je ook de uitstraling van je kamer verbetert.

Stel je eens voor: een prachtige lamellenwand aan een van de muren in je woonkamer of zwevend aan je plafond.

Het gaat niet alleen om het verzachten van geluiden.

Vertrouw ons; het zal de aandacht trekken en je een stroom van complimenten opleveren van iedereen die binnenstapt.

Akupanel | 240 – Klassiek Eiken (Beige Vilt)

 110,00

Je hoeft geen expert te zijn – het is een eenvoudige DIY klus.

Voor de meeste mensen is het installeren van de panelen een plezierig doe-het-zelf project.

Het is heel simpel – je kunt de panelen met bijna elke zaag op maat snijden en bevestigen met schroeven door het vilt. Het kan niet veel eenvoudiger dan dit.

Als je echter meer een kijker dan een doener bent als het op doe-het-zelf aankomt, is het raadzaam om een timmerman in te schakelen.

Shop nu jouw favoriete items en geniet van het gemak van achteraf betalen met Klarna!

Het is belangrijk voor ons dat je het exacte resultaat bereikt waarvan je hebt gedroomd.

Al onze Akupanels worden geproduceerd in onze eigen fabriek in Denemarken.

Verschil Akupanels

Het Akupanel | 60, met afmetingen van 60 x 60 cm, stelt je in staat om een geheel eigen stijl te creëren. Beschikbaar in 8 kleuren.

Het Akupanel | 240 is ons meest geliefde ontwerp tot nu toe. Met afmetingen van 240 x 60 cm is dit paneel verkrijgbaar in 20 kleuren.

Het Akupanel | 300, speciaal ontworpen voor ruime en open omgevingen waar elk detail van belang is, heeft een afmeting van 300 x 60 cm en is beschikbaar in 5 kleuren.

Bestel onze kleurstalen

Jouw nieuwe project begint hier!

Met zorg ontworpen om jouw ruimte heerlijk stil te houden

Ervaar je moeite om te verstaan wat mensen zeggen?

Problemen met slechte akoestiek kunnen een groot issue zijn in veel ruimtes, maar een lamellenwand of plafond biedt jou de mogelijkheid om akoestisch comfort te creëren voor zowel jezelf als de mensen om je heen.

Geluid bestaat uit golven, en wanneer geluidsgolven een harde oppervlakte raken, kaatsen ze terug de ruimte in, wat een galm veroorzaakt.

De akoestische panelen breken en absorberen echter deze geluidsgolven zodra ze het vilt en de lamellen bereiken.

Hierdoor wordt voorkomen dat het geluid terugkaatst in de ruimte, wat uiteindelijk de galm wegneemt.

Ervaar het verschil zelf
Zonder AkupanelMet Akupanel

Scan mij met je mobiel

Onze Visualizer werkt beter op mobiel – Probeer hier

Bekijk het Akupanel op je eigen muur

Maak een foto, kies een paneel en vind de juiste match voor je muur.

Verbeter je welzijn en verminder stress

Wonen in een ruimte met slechte akoestiek is niet alleen vervelend – het kan een tol eisen van je gezondheid en algemeen welzijn.

Het aanpakken van galm biedt opmerkelijke gezondheidsvoordelen.

Vergeet de vraag, “Kun je dat herhalen?”

In kamers waar echo tot een minimum wordt beperkt, wordt elk woord kristalhelder, waardoor gesprekken moeiteloos verlopen.

Akoestiek onthuld: De ultieme beginnersgids

Ontdek alle essentiële informatie over akoestiek in onze nieuwste blogpost!

Geluidsklasse A – de best mogelijke beoordeling!

In een officiële geluidstest behaalde onze Akupanel de hoogst mogelijke beoordeling – Geluidsklasse A.

Om geluidsklasse A te bereiken, moet je minerale wol achter de panelen installeren (bekijk onze installatiegids).

Je kunt echter ook de panelen rechtstreeks op je muur installeren, en door dat te doen, zullen de panelen geluidsklasse D bereiken, wat ook zeer effectief is als het gaat om geluidsdemping.

Zoals je kunt zien op de grafiek, zijn de panelen het meest effectief bij frequenties tussen 300 Hz en 2000 Hz, wat de gebruikelijke geluidsniveaus zijn die de meeste mensen ervaren.

In de praktijk betekent dit dat de panelen zowel hoge als diepe geluiden dempen.

De onderstaande grafiek is gebaseerd op akoestische panelen gemonteerd op 45 mm. latten met minerale wol achter de panelen.

Akupanels – De Must-Have
voor je interieur

Vraag je je af waarom iedereen zo enthousiast is over Akupanels?

De afmetingen van het Akupanel zijn als volgt:

  • Afmetingen: 2400 x 600 mm
  • Lamellen: 13 mm dik en 27 mm breed, met een tussenruimte van 13 mm.
  • De lamellen zijn bevestigd op een basis van akoestisch vilt.
  • Het speciaal ontwikkelde akoestische vilt is gemaakt van gerecycled materiaal en is 9 mm dik.
  • De totale dikte van het paneel, inclusief de lamellen en het vilt, bedraagt 22 mm.

We waarborgen onze planeet door milieuvriendelijke materialen te gebruiken voor onze producten.

Ons vilt is vervaardigd uit gerecycled plastic en al het hout dat wij gebruiken, is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Dit zorgt ervoor dat er meer bomen worden aangeplant dan er worden gekapt.

Trots kunnen wij zeggen dat al onze Akupanels worden geproduceerd in Denemarken, met gebruik van uitsluitend duurzame materialen.

Ons streven is om hoogwaardige, milieuvriendelijke panelen te produceren die bijdragen aan een gezondere en duurzamere leefomgeving.

Wij geloven dat het van groot belang is om bij te dragen aan een duurzame toekomst, en daarom worden al onze Akupanels uitsluitend vervaardigd van duurzame materialen.

Op deze manier kunnen wij garanderen dat onze Akupanels niet alleen de ruimte waarin ze worden geplaatst ten goede komen, maar ook het milieu.

Akupanel | 240

Ontdek onze collectie Akupanels, al vanaf € 110 per paneel.

Vind jouw antwoord hier

Waarom Wandpanelen kiezen?

Wandpanelen bieden veel voordelen voor je interieur:

  • Esthetiek: Ze geven je ruimte een stijlvolle en moderne uitstraling.
  • Geluiddemping: Ze verbeteren de akoestiek door geluid te absorberen.
  • Duurzaamheid: Gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen.
  • Eenvoudige Installatie: Gemakkelijk te installeren, zelfs voor doe-het-zelvers.

Kies voor wandpanelen om je interieur mooier en functioneler te maken.

Hoe duur zijn wandpanelen?

De kosten van wandpanelen variëren afhankelijk van materiaal, afmetingen en design. Onze prijzen liggen tussen €30 en €180 euro per paneel.

Houd rekening met kwaliteit en duurzaamheid, aangezien wandpanelen een langdurige investering voor je interieur zijn. Het is de moeite waard om te shoppen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Wat zijn goede akoestische panelen?

Goede akoestische panelen absorberen geluid en verbeteren de akoestiek in een ruimte. Ze zijn gemaakt van materialen zoals hout en PET-vilt.

Effectieve panelen verminderen echo’s en galm, zijn duurzaam en gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan. Daarnaast zijn ze eenvoudig te installeren, zelfs voor doe-het-zelvers. Milieuvriendelijkheid is ook belangrijk, dus kies panelen die gemaakt zijn van recyclebare of duurzame materialen.

Hoe effectief zijn akoestische panelen?

Akoestische panelen zijn zeer effectief in het verbeteren van de geluidskwaliteit in een ruimte. Ze absorberen geluidsgolven, verminderen echo’s en galm, en zorgen voor een helderder en aangenamer geluid. De effectiviteit hangt af van factoren zoals het materiaal, de dikte en de plaatsing van de panelen. Hoogwaardige panelen, gemaakt van materialen zoals hout, MDF of PET-vilt, kunnen een significant verschil maken in zowel woon- als werkomgevingen. Ze zijn ideaal voor muziekstudio’s, kantoren en open woonruimtes.

Wat kost WoodUpp?

De kosten van WoodUpp panelen variëren afhankelijk van het type en de afmetingen. De prijzen liggen tussen de €30 en €180 per paneel. Specifieke modellen en afwerkingen kunnen duurder zijn. Het is belangrijk om te investeren in deze hoogwaardige, duurzame panelen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook de akoestiek van je ruimte verbeteren. Bekijk het assortiment hier.

Hoe bevestig je WoodUpp panelen?

Het bevestigen van WoodUpp panelen is eenvoudig. Zorg dat de muur schoon, droog en vlak is. Zaag de panelen op maat indien nodig. Breng montagekit aan op de achterkant van het paneel en druk deze stevig tegen de muur. Indien de panelen geschroefd worden, adviseren wij 12 á 16 schroeven per paneel. Controleer de bevestiging en werk af met eindlamellen indien nodig. Bekijk de installatie handleiding hier.

Is hout goed voor akoestiek?

Ja, hout kan bijdragen aan een betere akoestiek, maar het is niet de enige oplossing. Hout absorbeert enigszins geluidsgolven en kan echo’s en galm verminderen, maar voor optimale akoestische prestaties worden vaak materialen zoals vilt gebruikt. Vilt is zeer effectief in het absorberen van geluid en zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de geluidskwaliteit in een ruimte. Een combinatie van houten panelen en vilten materialen biedt zowel esthetische aantrekkingskracht als uitstekende akoestische eigenschappen.

Wat zijn de beste akoestische panelen?

De beste akoestische panelen combineren esthetiek, duurzaamheid en geluidsabsorptie. Panelen gemaakt van materialen zoals PET-vilt en hout met vilten bekleding zijn zeer effectief. PET-vilt is milieuvriendelijk en biedt uitstekende geluidsabsorptie. Houten panelen met vilten bekleding bieden een mooie uitstraling en verbeteren de akoestiek aanzienlijk. De beste keuze hangt af van jouw specifieke behoeften en de ruimte waarin je ze wilt gebruiken.

Wat doen akoestische panelen?

Akoestische panelen verbeteren de geluidskwaliteit in een ruimte door geluidsgolven te absorberen. Ze verminderen echo’s en galm, waardoor gesprekken duidelijker worden. Deze panelen zijn ideaal voor bijvoorbeeld kantoren en woonruimtes waar geluidsbeheersing belangrijk is. Naast hun functionele voordelen voegen akoestische panelen ook een esthetisch element toe aan de inrichting van een ruimte.

Hoe dik zijn akoestische wandpanelen?

De dikte van akoestische panelen varieert per merk en type. De WoodUpp panelen hebben een dikte van 2,2 cm.

Welke soorten wandpanelen zijn er?

Er zijn verschillende soorten wandpanelen beschikbaar, elk met unieke eigenschappen. WoodUpp biedt hoogwaardige akoestische panelen die zowel functioneel als stijlvol zijn. In het assortiment vind je wandpanelen van diverse maatvoeringen en een breed scala aan kleuren en afwerkingen.

Hoe bevestig je een lattenwand?

Het bevestigen van een lattenwand is eenvoudig. Zorg dat de muur schoon en vlak is. Zaag de panelen op maat indien nodig. Breng montagekit aan op de achterkant van het paneel en druk ze stevig tegen de muur. Indien de panelen geschroefd worden, adviseren wij 12 á 16 schroeven per paneel. De panelen kunnen eindeloos aan elkaar gemonteerd worden. Werk af met eindlatten indien nodig. Bekijk de installatie handleiding hier

Waar is Akupanel van gemaakt?

Akupanels zijn gemaakt van hoogwaardig hout, MDF en akoestisch vilt. Het hout biedt een stijlvolle uitstraling, terwijl het vilt zorgt voor uitstekende geluidsabsorptie. Samen vormen ze een duurzame en effectieve oplossing voor zowel geluidsbeheersing als esthetiek in je interieur.

Hulp nodig?

085 888 2004

Bel ons

Livechat

Chat met ons

pm@woodupp.nl

Mail ons

×