Snelle levering: 2-5 werkdagen*

100 dagen tevredenheidsgarantie

Geproduceerd in Denemarken

Shop nu en betaal later met Klarna

Snelle levering: 2-5 werkdagen*

Kleurstalen

Akupanel | 240 Handleiding Installatie Instructies voor montage met lijm

Montage op de muur met montagelijm

Je hebt nodig:

Om de panelen te installeren, heb je het volgende nodig:

  • Een zaag – ofwel een cirkelzaag of een normale zaag.
  • Optionele kleine schroeven van ongeveer 15 mm om de lamellen vast te zetten bij het zagen van de panelen.
  • Een kitpistool.
  • Sneldrogende montagelijm (ongeveer ½ tube per paneel).
  • Liniaal/meetlint.
  • Potlood.

Stap 1: Bereid de muur voor

Begin met het voorbereiden van de muur. Maak de muur schoon met een doek en verwijder eventuele schroeven, spijkers en andere obstakels, zodat de muur helemaal vlak is. Vervolgens kun je meten en markeren waar de panelen moeten worden bevestigd.

De muur voorbereiden

Stap 2: De muur opmeten

Meet de hoogte en breedte van de muur op en noteer de afmetingen. Dit helpt je bij het bepalen van het aantal panelen dat je nodig hebt en hoe ze het beste geplaatst kunnen worden. Zorg ervoor dat je nauwkeurige metingen hebt, zodat de panelen netjes en gelijkmatig kunnen worden geïnstalleerd.

Het opmeten van de muur

Stap 3: Maak de panelen op maat in de lengte

Als je de muur hebt opgemeten, weet je of de panelen gezaagd moeten worden om op de muur te passen. Zijn de panelen te lang? Met een cirkelzaag, decoupeerzaag of normale handzaag kun je de panelen gemakkelijk op de juiste lengte zagen. Markeer de zaaglijn op het paneel met een potlood, zodat je een rechte lijn kunt zagen.

De panelen op maat zagen

Tip: vergeet de lamellen niet op voorhand (vanaf de achterkant) door het vilt heen extra vast te zetten met een klein schroefje (15mm) of een nietje.

Hierdoor voorkom je dat de lamellen gaan klapperen tijdens het zagen. Ook voorkom je op deze manier dat de lamellen los gaan hangen na het bevestigen van de panelen.

De lamellen extra vastzetten

Stap 4: De panelen op maat maken in de breedte

Zijn de panelen te breed en heb je een smaller stuk nodig voor het afmaken van je muur, dan moet je de panelen in de breedte op maat snijden. Je kunt de breedte van de panelen aanpassen door het vilt af te snijden met een scherp stanleymes.

Het op maat maken in de breedte

Stap 5: De panelen bevestigen

Begin met het afsnijden van de bovenkant van een lijmtube en deze in het kitpistool te steken. Verspreid vervolgens de lijm gelijkmatig op het vilt aan de achterkant van een paneel.

Nu ben je klaar om de panelen te monteren. Plaats het paneel tegen de muur op het gemarkeerde gebied op de muur. Druk het paneel tegen de muur over het hele oppervlak, zodat de lijm goed wordt verdeeld. Binnen 20-30 seconden zorgt de lijm ervoor dat het paneel aan de muur blijft zonder verdere ondersteuning nodig te hebben. Controleer of het paneel recht is geïnstalleerd door een waterpas te gebruiken.

De panelen bevestigen

Stap 6: Voeg eindlamellen toe

Voor een nette afwerking van je muur kun je eindlamellen toevoegen. Elk paneel heeft een vilten en een lattenkant. Als je muur eindigt met een lattenkant, moet je de laatste lat afsnijden om ervoor te zorgen dat de panelen twee vilten kanten krijgen.

Laad nu je kitpistool met montagekit en breng een dunne laag aan op je eindlamel. Plaats de eindlamel voorzichtig tegen je muur.

Het plaatsen van de eindlamellen

Nu ben je klaar!


Heb je hulp nodig?

Bel ons

085 888 2004

Mail ons

pm@woodupp.nl

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 8.30 – 16.30 uur
Vrijdag: 8.30 – 13.30 uur